Zeevogels
Brown pelican Pelecanus occidentalis
125 cm (49 in)

Zoals je aan zijn uiterlijk eigenlijk al wel kan zien is de Bruine Pelikaan een prehistorische vogel. De oudste fossielen die zijn gevonden zijn 30 miljoen jaar oud!
Nadat pelikanen in de jaren `60 ernstig bedreigd zijn geweest door het gebruik van DDT, zijn ze dit ook weer te boven gekomen en vliegen er gelukkig weer grote aantallen rond.
Deze succesvolle roofvogel kan van zelfs 18 meter hoogte een vis zien zwemmen onder het oppervlak van de oceaan.
Zodra hun doelwit van bovenaf is gesignaleerd, veranderen ze in een schietende pijl, hun scherpe snavel recht op het water gericht.
Met hoge snelheid slaan ze het zeeoppervlak in en scheppen hun prooi op.
Het is een gevaarlijke stunt, maar pelikanen hebben talloze aanpassingen die voorkomen dat ze zichzelf verwonden als ze in het water slaan.
Hoewel pelikanen gespecialiseerd zijn in het eten van vis, jagen ze ook op schaaldieren, amfibieën, schildpadden en andere vogels.
Fregatbird (Fregatidae)
100 cm (39 in)

De Fregatvogel is een opvallend silhouet, dat heel herkenbaar is al vliegt hij hoog in de lucht. Ondanks zijn grootte is de fregatvogel vrij licht en daardoor goed in staat tot zweven en vliegen. De mannetjes hebben in de paartijd een roodgekleurde keelzak die ze kunnen opblazen. De vrouwtjes hebben een witte vlek op de borst. Zowel de mannetjes als de vrouwtjes hebben twee lange staartveren, die ze als een schaar kunnen sluiten of openen, mogelijk om ermee te sturen.
Uren achtereen kan hij boven de golven zweven, speurend naar prooi. Aan het wateroppervlak vangt de fregatvogel vooral (vliegende) vissen en weekdieren. Als hij een prooi ontdekt heeft, worden de vleugels opgevouwen en schiet de vogel in een snelle duikvlucht naar beneden. Als ze het wateroppervlak tot op enkele centimeters zijn genaderd, worden de vleugels weer ontvouwen en zweven ze weer omhoog, met uiteraard een prooi in de snavel. Ze zullen nooit op het water landen, omdat ze niet in staat zijn om dan weer op te stijgen. Het verenkleed van deze vogel is namelijk niet waterafstotend, de fregatvogel kan daardoor niet zwemmen en duiken.
Brown Booby (Sula leucogaster)
80 cm (31 in)

De duikacrobaat van de tropen
De Bruine Booby is een opvallende zeevogel met chocoladebruine veren, een helder witte buik en felgele poten. Je ziet hem vaak langs de kust of zwevend boven zee, op zoek naar prooi. En dan – boem! – stort hij zich met grote snelheid in het water om een vis te vangen, als een perfect getimede raket.
Ze broeden in kolonies op afgelegen rotsen of eilandjes, vaak met uitzicht op zee. Met hun scherpe blik en indrukwekkende duikvluchten zijn Brown Boobies ware meesters van lucht én water. Niet voor niets behoren ze tot de beroemdste zeevogels van de tropen.
Royal Tern - Sterna maxima
45-50 cm (18-20 inch)

De Konings Stern is een elegante zeevogel met een sierlijk wit lichaam, zilvergrijze vleugels en een opvallende zwarte kuif op zijn kop – alsof hij net van het strandgala komt. Zijn lange, feloranje snavel steekt mooi af tegen zijn verfijnde verenkleed.
Hij zweeft moeiteloos boven zee, loerend op vis, en duikt dan met snelheid en precisie het water in. Je ziet hem vaak in groepen, rustend op zandbanken of luid roepend in de lucht.
De Royal Tern straalt klasse uit – een echte kustbewoner met flair, die even thuis is in de wind als op het water.